No luck with Avent ISIS pump - Mothering Forums

Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-07-2003, 03:23 PM - Thread Starter
 
knitterma's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi there,
I have a Purely Yours electric pump that I plan to use when I go back to work. I bought the Avent Isis pump to keep at home for quick pumping, and if I wanted to pump just one breast. But I can't get it to work. I guess I used to my electric pump. Milk flows out of me early and often with an electric pump. But I don't feel any suction at all with the avent pump and no milk comes out. I've taken it apart and put it back together a couple of times but no success. Is the Avent pump hard to use. What am I doing wrong?? Thanks for any input!

Stephanie
knitterma is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-07-2003, 03:35 PM
 
Shenjall's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Canada!
Posts: 3,764
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the same problem with mine! I took off the petal thingy and it worked - which is funny since I bought it for the petal thing But I found I would actually get a suction without it. And it took a couple of weeks just getting used to a manual as opposed to an electric (I had rented one for a month). Give that a try, hopefully its works for you!
Shenjall is offline  
Old 03-07-2003, 03:52 PM
 
kerc's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Great White North, Minnesota
Posts: 7,230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
couple of issues I've had with mine:
...is the little white disk in the correct way?
...if you have the petal thing on, is it contacting both your breast and the rest of the pump the whiole way around? I have issues with mine sometimes being half on my bra and half on my boob.
...finally is the rubber seal thing (has a white center with a little knob on it) sealed all the way around?

Kristin -- mom of Erin (11/5/02) and Leah (9/29/05)
kerc is offline  
Old 03-08-2003, 02:18 PM - Thread Starter
 
knitterma's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks! I will try it without the petal thingy and check once again and make sure everything is sealed the way it's supposed to be!
knitterma is offline  
Old 03-08-2003, 05:41 PM
 
MirandaW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Buried under homework, papers, and
Posts: 812
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had to wet the edges of the petal so that it would seal agains the plastic in order to get mine to have adequate suction. Also, try repositioning it I would often have it at an angle like this / instead of straight up and down.

Pumping is such a bummer sometimes. Good luck on it.
MirandaW is offline  
Old 03-09-2003, 02:28 AM
 
CrunchyGranolaMom's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Boston, MA
Posts: 492
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Also, make sure the little white disk with the star pattern on it is totally dry. Good luck! I love my Isis!

Mama to four great girls: 14 , 12 , 7 and 4
CrunchyGranolaMom is offline  
 
User Tag List

Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off